Margaréta csoport - Lépésről-lépésre óvodai program


Dr. Lévai Antalné (Zsuzsa)
óvodapedagógus

Kovács Attila
óvodapedagógus

Hegedűs Lászlóné
pedagógiai asszisztens

Subecz Sándorné Jutka
dajka

 

Dr. Lévai Antalné Zsuzsa néni vagyok. Több mint húsz éve dolgozom a DE Gyakorló óvodájában, a Margaréta csoportban. Folyamatos tanulással, olvasással és rendszeres mozgással igyekszem magam karban tartani, hogy minden nap vidáman és felkészülten foglalkozzak a gyermekeinkkel. Szeretni és szeretve lenni legfontosabb a világon, e szerint igyekszem minden nap megfelelni az elvárásainknak!

Kovács Attila vagyok, a Margaréta csoport óvodapedagógusa. Célomnak és feladatomnak tartom, hogy az óvodába érkező gyerekek nyugodt és szeretetteljes légkörben nevelkedjenek és fejlődjenek. Mindig a gyerekek érdeklődésére alapozok, így a gyerekek is bátran és vidáman fognak egy – egy közösen megtervezett tevékenységbe. Fontos tartom, hogy a gyerekek mozgáskultúráját a legsokoldalúbban és minél színesebb tevékenységekkel fejlesszem, amelyet a Tehetségfejlesztő munkaközösség keretein belül külön mozgásos tevékenységek tartásában is meg tudok erősíteni.  Így nevelőmunkám is ennek megfelelően végzem nap, mint nap. Az egyéni bánásmód és a differenciált képességfejlesztés átszövi mindennapjainkat, hogy a gyerekek magukhoz mérten a legnagyobb mértékben fejlődhessenek. 

Óvodánkra és csoportunkra is jellemző a családias légkör. Törekszem arra, hogy a családtól távol töltött idő a gyerekek számára tartalmasan teljen el, nyugodtan játszhassanak és fejlődjenek a különböző képességfejlesztések során, amely hozzájárul, hogy a csoportunkba járó gyerekek minden nap újabb és újabb élményekkel térjenek haza.

Lépésről-lépésre óvodafejlesztő program alapelveit és filozófiáját szem előtt tartva biztosítjuk minden nap a gyermekeink számára a nyitott, gyermekközpontú légkört csoportunkban. Fontosnak tartjuk a gyermekek tevékenységvágyának kielégítését, a sokszínű tevékenység lehetőségének biztosítását és minél több élethelyzetben történő tevékenység megszervezését. A tevékenység közbeni tanulási lehetőségek tapasztalás útján történő megszervezése, a természet megismertetése és felfedezése biztosítják gyermekeink számára, hogy minél inkább nyitottak és érdeklődőek legyenek környezetük iránt.

Örömmel tapasztaljuk, hogy a családokkal őszintén és együttműködve tudunk összedolgozni. Sajátos nevelési programunkkal célunk egy nyitott, gyermekközpontú légkör biztosítása, ahol a gyermekek és a családtagok és mi is jól érezzük magunkat.

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 01. 10:14