Körte csoport - Egészséges életmódra nevelés


Kapitány Sándorné Bartha Beáta
óvodapedagógus
nagy julianna
Nagy Julianna
óvodapedagógus

Kathiné Katona Hajnalka
pedagógiai asszisztens

Szűcs Imréné
dajka
 

 

„Nem karika körbe-körbe:
görbe vonalú a körte.
Ha rajzolod, szép az íve,
ha kóstolod jó az íze,
sárga, barna zöld a bőre,
finom kompót lesz belőle”

(Lévay Erzsébet: Körte)

 

Mi a Körte csoportban nagyon szeretünk egészségesen, vidáman, sportosan élni.

Ennek érdekében sok körtét (gyümölcsöt, zöldséget, gyümölcslevet – ezekből készült sütiket, salátákat -, nekünk való egészséges teákat, befőtteket, kompótokat) kóstolunk, szüretelünk, sütünk, főzünk. Vidámságunk alapja a sok közös játék, mozgás, kirándulás, amelyet mindig közösen tervezünk.

Bea nénivel sokszor játszunk mozgásos játékokat kint is, bent is. Örömmel fedezzük fel a környező világunkat és benne saját magunkat. Nagyon érdekes közösségi és egyéni (mentálhigiénés) játékokat hoz nekünk. Játék közben sok türelemmel figyel csoportosan és egyénenként ránk, mesél és énekel nekünk, miközben mi észrevétlenül tanuljuk meg az ovis élet szabályait.

Julcsi néni vagyok, 2022 szeptemberétől a Körte csoport óvodapedagógusaként dolgozom. Nagy lelkesedéssel kezdtem a pedagógusi munkámat. A művészeti tevékenységek közel állnak hozzám, kiemelten az ének, zene, tánc, de nagyon szeretek barkácsolni kézműves tevékenységekkel foglalatoskodni. Igyekszem élményekkel megtölteni a gyerekek napjait. Lelkesen készülök a tevékenységekre, a szabadidős programokra és az óvodai eseményekre. Közel áll a szívemhez a tánc, a mozgás mivel 15 évig párostáncot tanultam. Ezen a területen is igyekszem kamatoztatni az eddigi tudásomat.

Az óvónénik mindent megtesznek, hogy nagy szeretettel, odafigyeléssel, kedvességgel fogadják az érkező gyerekeket, hogy bizalom és biztonságérzet alakuljon ki bennünk. Fontos számukra a gyerekekben lévő csoda kibontakoztatása. Előtérbe helyezzük a családot és benne minket, a gyerekeket. A családból érkezünk és itt alkalmat kapunk arra, hogy együtt játsszunk és kapcsolatokat építsünk ki. Sokszor járunk bábszínházba, mert nagyon szeretjük a meséket, verseket, mondókákat. Ennek érdekében ő is sok játékot (korosztálynak megfelelő drámajátékok) hoz nekünk, amelyek közben jól érezzük magunkat.
Mivel kíváncsi természetű gyerekek vagyunk, ezért sok mindent szeretünk kipróbálni: sokszor játszunk és kísérletezünk homokkal, sárral, vízzel, jéggel, fénnyel, széllel és sok színes dologgal, ami éppen a legjobban érdekel bennünket. ezeket a dolgokat gyakran le is festjük, megrajzoljuk, kiformázzuk, különböző anyagokkal megtervezzük, mert alkotni is nagyon szeretünk. A körtés óvónénik sokfajta anyagot hoznak nekünk, amellyel játékidő alatt is soka tevékenykedünk.

Mi nagyon szeretünk KÖRTÉSEK lenni, GYERTEK és TI is PRÓBÁLJÁTOK ki, hogy ez milyen JÓ ÉRZÉS!

SZERETETTEL VÁRUNK BENNETEKET A „B” épület emeletén.

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 01. 10:30