Alma Csoport - Érzelmi és erkölcsi nevelés

 

Oláh Ágnes
óvodapedagógus


Dr. Buglyóné Tóth Éva
óvodapedagógus


Szabó István Gyuláné (Andi)
pedagógiai asszisztens


 


 

Az alma csoportba vegyes életkorú gyerekek járnak. Kiemelt nevelési feladatunk az erkölcsi nevelés. Az eltérő életkorból adódóan természetesen adódik sok lehetőség a türelem, a figyelmesség, az elfogadás gyakorlására. A nagy életkori eltérések figyelembe vételével tervezzük napi óvodai életünket. A nevelés minden területén fontosnak tartjuk a nyugodt szeretetteljes légkör biztosítását, mely tevékenységre serkenti a gyerekeket. Figyelünk arra, hogy a gyerekek fogadják el társaikat gyengeségeikkel együtt. A tanulási tevékenységeket sokoldalú tapasztalatszerzésre építjük, teret engedve a felfedezéses megismerésnek. Minden tevékenységet két-három szintre tervezünk, így mindenki képességei szerint találhat neki tetsző játékos tanulási lehetőséget.

Mi egy igazi nagy család vagyunk. Szívesen segítünk egymásnak, megértőek, barátságosak vagyunk. Szeretünk együtt játszani, mozogni, énekelni, festeni, rajzolni, számolni, nemcsak magyarul, hanem angolul is.

Más országokból hozzánk érkező hallgatók színesítik napjainkat és sok új játékot tanulunk tőlük angol nyelven. Szeretünk kirándulni és színházba, moziba járni. Sok közös óvodai élményünk van a szüleinkkel is.

Ági óvó nénivel jókat tudunk mozogni a tornateremben és az udvaron, segít bennünket abban, hogy felfedezve ismerkedjünk a körülöttünk lévő világgal és a mesék, versek birodalmával. Türelemmel, empátiával mutatja meg nekünk a szabályokat, alakítja szabálytudatunkat.

Évi óvó néni nagyon szeret rajzolni, festeni, mesélni, játszani és viccelődni. Megmutatja, mikre vagyunk képesek néhány eszközzel és a két kis kezünkkel. Ha bánatunk van, ölel, simogat, és sok türelemmel segít nekünk a szabályok megtanulásában, betartásában.

Jutka dajka néni szeretettel gondoz minket, és segít abban, hogy a csoportszobában minden rendben legyen.

Andi néni pedagógiai asszisztens is jól ismer minket, gyakran van nálunk. Mindig segít nekünk, játszik velünk, szeretettel nevel minket.  3, 4, 5 és 6 éves korú gyerekek vagyunk. Minden évben örömmel fogadunk új gyerekeket és büszkén engedjük útjukra a nagyokat.

Legutóbbi frissítés: 2022. 09. 23. 13:25