Katica csoport - Vidámság háza óvodai program

 

Kuttor Márti
óvodapedagógus
nagy péter
Nagy Péter
óvodapedagógus


Ilyés Márta
pedagógiai asszisztens

 

Kovácsné
Kovácsné Balla Magdolna
dajka

 

 

Kuttor Márta vagyok és nagyon sok éve nevelgetem az aranyos gyerekeket itt a Gyakorló óvodában. 1984-ben szereztem meg az Óvodapedagógusi diplomámat és az óta is itt dolgozom. Az éneklés, a zene, a hangszerek és a néphagyományok nagyon közel állnak a szívemhez és ezeket igyekszem a gyerekekkel is megszerettetni!  Mondókázás, verselés és mesélés, sütés, főzés, barkácsolás területén is" otthonosan mozgok”!  Zenei nevelés területén szakvizsgázott mesterpedagógus vagyok.2019-ben Kiváló Dolgozó kitüntetésben részesültem.

Szeretnék bemutatkozni: Nagy Péter vagyok a gyerekeknek és szülőknek csak „Peti bácsi”. Sajnos a jelenlegi helyzet miatt szülői értekezletre nem kerülhet sor ezért úgy gondoltam egy picit írok magamról, hogy jobban megismerhessenek. Miskolcon nőttem fel „pedagógus családban”, így ez is befolyásolt a későbbi pályaválasztásban. 2020-ban végeztem óvodapedagógusként a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai karon, jelenleg is itt tanulok Szociálpedagógia Mester szakon. Nagy hatással volt rám a Gyakorló óvoda, a gyerekek valamint a munkaközösség és a tanulmányaim során már a nagygyakorlatomat is itt töltöttem. Ekkor fogalmazódott meg bennem a döntés, hogy itt szeretnék a későbbiekben dolgozni. Örömmel töltött el mikor megtudtam a hírt, hogy a Katica csoport lesz az új „otthonom”. Az óvoda mellett a kedvenc időtöltéseim a zenélés és a kirándulás, amelyek már óvodás koromtól fontos részei az életemnek. Fontosnak tartom a csoportban a családias hangulatot és „óvóbácsiként” azért munkálkodom, hogy a gyermekek nyugodt és szeretetteljes óvodai légkörben nőjenek fel és lélekben is még gazdagabbá váljanak.

VIDÁMSÁG HÁZA óvodai program elvei alapján dolgozunk csoportunkban. Nevelési célunk a 3-6-7 éves gyermekek harmonikus fejlődésének elősegítése olyan élményszerű feltételrendszer mellett, ahol a gyermekek minden nap jól érzik magukat, aktívan tevékenykednek. Azaz élményszerű feltételrendszerrel segítjük elő a gyermekek fejlődését, ahol a gyerekek mindig biztonságban érzik magukat, mert van tartalmas, élvezetes program és cselekvési tér. Programunk ténylegesen is uralkodóvá kívánja tenni a játékot. Mindezt a játék terének bővítésével, s a játékosság érvényesítésével érhetjük el. Sajátosságaink közül néhányat kiemelnék:

  • Elsőnek a játék terének bővítése. Programjainkat úgy szervezzük, hogy a tapasztalatszerzést követően ott a helyszínen legyen lehetősége a gyermekeknek a szerzett tapasztalatok, élmények szabadjátékbeli továbbvitelére.
  • Második sajátossága programunknak a periodikák, a folyamatosan ismétlődő, visszatérő események szervezése, pl. naponta visszatérő esemény a csoport egy játékkívánságának teljesítése, havonta visszatérő esemény: vendég hívása.
  • Harmadik sajátossága programunknak az óvoda és a család együttműködése a gyermekek összehangolt nevelése érdekében. Csoportunkban olyan programokat szervezünk, amelyben számítunk a szülők, nagyszülők aktív bekapcsolódására, tevékenységére.
  • 2011. szeptemberétől bevezettük a korai idegen nyelv tanulást angol nyelven, játékos módszerekkel a gyerekek  mindennapjaihoz kapcsolva.

Szakvizsgázott pedagógusként nevelőmunkánk kiemelt területe:

  • a zenei nevelés
  • a korai idegen nyelv tanítása
Legutóbbi frissítés: 2022. 09. 23. 13:03