Cseresznye csoport - Önkifejezés a művészetek sajátos eszközeivel

 

Kovácsné Fazekas Mónika
óvodapedagógus
molnár renáta
Molnár Renáta
óvodapedagógus

Szabó István Gyuláné (Andi)
pedagógiai asszisztens

Bezzeg Józsefné Marika
dajka


A Cseresznyéseket a „B” épület földszintjén találjátok meg. Ismertetőjegyünk a jókedv, móka, vidámság.

Törekszünk arra, hogy a csoportunkba járó gyerekek jól érezzék magukat. Ehhez igyekszünk családias légkört teremteni, melyben számítunk a szülők tevékeny, aktív részvételére. Kiemelt nevelési feladatunk, a gyerekekben rejlő kreativitás felszínre hozása. Ezt a mindennapokban elsősorban mese, vers, ének, vizuális tevékenységek során valósítjuk meg.
Törekszünk arra, hogy a gyerekeknek legyen igényük az alkotásra és az esztétikai élmények befogadására. Legyenek képesek élmény- és fantáziaviláguk képi, szabad önkifejezésére. Ismerjék a vizuális technikák, anyagok, eszközök széles tárházát. Emellett fontosnak tartjuk a tapasztalatszerzést, a felfedezés örömét, mely által a gyerekek ismerete széles körben bővül. Nevelés felfogásunk megvalósítása nyomán, a csoportba járó gyerekek derűs, családias környezetben tevékeny, érzelem gazdag életet élnek.
Mónika néni mindig vidáman fogadja a gyerekeket. Bevezeti őket a versek, mesék birodalmába. Beszédfejlesztő pedagógusként segít eligazodni a kommunikáció rejtelmeiben. Szeret tornázni, mozogni, a természet rejtett kincseit felfedezni. Reni néni vagyok, 2022 szeptembere óta vagyok a "Cseresznye" csoportos gyerekek óvónénije. Nagyon szeretem és örömmel fogadom, ha a nap bármelyik szakaszában egy hatalmas öleléssel fejezik ki szeretetüket a gyerekek. Mesélésemmel szeretem elkápráztatni őket, valamint elutazni a gyerekekkel együtt néhány percre a mese csodálatos képzeletbeli világába. Szeretek kreatívkodni, rajzolni festeni, maszatolni. Úgy gondolom, hogy a szabadjáték kiemelt szerepével, elsődlegességével, valamint az élmények feldolgozásának kreatív támogatásával a gyermek befogadóvá, empatikussá, és együttműködővé válik. Célom, hogy olyan gyerekek kerüljenek ki a kezeim alól, akik alkalmasak lesznek az iskolai élet megkezdésére, és be tudnak illeszkedni a felnőtt társadalomba, melyhez minél több élményben gazdag tevékenység által, az egyéni fejlettségükhöz mérten kívánom nekik átadni az ehhez szükséges ismereteket, tapasztalatokat.
Marika néni gondoskodik arról, hogy tiszta, rendezett körülmények között töltsük a napjainkat.
Andi néni pedagógiai asszisztensként része a csoportunk életének, rá mindig, mindenben számíthatunk.

Legyél te is Cseresznyés!

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 01. 10:19