Tájékoztató

Kedves Szülők!

A Kormány 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelete értelmében az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében 2020. március 16. napjától rendkívüli szünetet rendelt el Hajdúböszörmény polgármestere a Hajdúböszörményi Városi Bölcsőde és a hajdúböszörményi óvodák tekintetében, az intézmények bezárnak, a gyermekek felügyeletéről a szülőnek/törvényes képviselőnek kell gondoskodnia. A családok élethelyzetét átgondolva amennyiben lehetséges gyermekük otthoni elhelyezéséről gondoskodni szíveskedjenek.

Rendkívüli indokolt esetben (amikor a szülő valóban nem tud biztonságos körülményeket teremteni a gyermeke számára ahhoz, hogy napközben megfelelő felügyeletet kapjon), jelzéssel élhet az intézményvezető részére.

Azok a családok, akik nem tudják megoldani a gyermekük otthoni ellátását, szigorú szabályok mellett vehetik igénybe a Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodájának ellátását:

  1. A bejárati ajtónál a pedagógiai asszisztens fogadja a gyermekeket, aki bekíséri őket az óvodai csoportba, délutáni érkezéskor az udvari tartózkodás kivételével (rossz idő esetén) szintén az előtérben várakozó, jól ismert pedagógiai asszisztens kíséri a gyermekeket az érkező családtaghoz.
  2. Amennyiben lehetséges, egy gyermekért egy családtag érkezzen.
  3. Kérjük, az óvoda területét a lehető legrövidebb időn belül hagyják el!
  4. A gyermekek érkezéskor a már kihelyezett érintés nélküli fertőtlentő folyadékkal mossanak kezet. A gyermekek elhelyezése kisebb létszámú csoportban történik.
  5. Az esetlegesen az óvodában maradt személyes tárgyakat a szülők 2020. 03. 16-án és 2020. 03. 17-én 13 órától 17 óráig vihetik el. Kérem, egyedül érkezzenek az óvodába!
  6. A csoportok zárt közösségi vagy az óvodai internetes felületén igyekszünk ötletekkel segíteni az otthon eltöltött idő élményszerűségét.
  7. A gyermekek és a családok egészségének megőrzése érdekében kerüljék a közös rendezvényeket, összejöveteleket.
  8. Az óvodai ügyintézés elektronikus, illetve telefonos úton történik. (+36 52 560 147).

 

A gyermekek, a családok és a dolgozók érdekében kérem, tartsák be a szabályokat!

Hajdúböszörmény, 2020. 03. 15. 
Balogh Beáta sk.
intézményvezető

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 02. 12:25